0229-274306 Mobiel:06-54301402 info@uwbedrijfshulpverlener.nl

Brandblussers keuren

U zorgt op meerdere manieren voor de veiligheid in uw bedrijf, o.a door het hebben van brandblussers. Aanschaf is 1 ding, maar het onderhoud moet u niet vergeten. Het is al vele jaren verplicht om brandblussers periodiek te laten keuren. Volgens de wet moeten alle draagbare en verrijdbare blustoestellen  minimaal één keer in de twee jaar worden gekeurd. Echter stellen verschillende  verzekeraars en brancheverenigingen dat blussers jaarlijks gekeurd moeten worden. Checkt u dus vooral bij uw verzekeringsmaatschappij welke eisen zij stellen om ervoor te zorgen dat u goed verzekerd bent bij brand. Wanneer bij controle door de brandweer blijkt dat uw blusmiddelen niet gekeurd zijn kunnen zij u hiervoor een waarschuwing of een boete geven.

Door het keuren en controleren door een ervaren en deskundig bedrijf te laten uitvoeren weet u zeker dat u de veiligheid op de werkvloer kunt garanderen.

Wanneer worden brandblussers afgekeurd?

De volgende punten kunnen reden zijn voor het afkeuren van brandblussers.

* Vervanging blusstof noodzakelijk
* Afkeur door verstrijken technische levensduur
* Vocht en condens aan brandblusser

* Roestvorming
* Beschadiging brandblusser

Wij raden u aan de keuring en controle jaarlijks conform NEN 2559 uit te laten voeren, wij kunnen dit voor u regelen in samenwerking met een hierin gespecialiseerd bedrijf tegen redelijke tarieven.

 

Via het contactformulier kunt u aangeven hoeveel brandblussers er gekeurd dienen te worden. Wij nemen daarop contact met u op om een afspraak in te plannen. Hoe meer brandblussers hoe voordeliger het tarief.

3 + 14 =