0229-274306 Mobiel:06-54301402 info@uwbedrijfshulpverlener.nl

Moet ik op ons bedrijf ook een BHV cursus volgen als er al iemand een EHBO diploma heeft? En wat is eigenlijk het verschil?

Een vraag die we wel vaker horen.

Een EHBO’er is iemand die eerste hulp kan verlenen bij ongevallen en een BHVér is iemand die eerste hulp kan verlenen, maar ook kennis heeft van een pand  ontruimen en een beginnende brand kan bestrijden,  maar krijg je ook theorie over het ontstaan en ontwikkelen van een brand. Verder leer je hoe je moet samenwerken met de hulpdiensten.  Een EHBO ér heeft uitgebreidere kennis van eerste hulp verlenen. In de BHV-cursus krijg je alleen levensreddende eerste hulp en leer om te gaan met een AED. Hier zijn ook weer losse trainingen voor.

De Arbowet vereist de aanwezigheid van voldoende BHV’ers in een organisatie. Maar in sommige organisaties is het risico op letsel groter dan gemiddeld. Dan kan het verstandig zijn om naast BHV’ers ook EHBO’ers op te leiden. Wanneer je ieder jaar de BHV herhalingstraining volgt zul je ook ieder jaar extra EHBO kennis opdoen, dit kan de BHV instructeur zelf aanbieden of je kunt er ook om vragen.

Wil je meer weten wat voor jullie bedrijf het handigst is, dan is het fijn als je (toekomstige)  BHV instructeur eerst persoonlijk bij je langskomt om kennis te maken met het bedrijf en de risico’s.