De huidige verscherpte coronamaatregelen en BHV opleidingen
Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 3 november ontvangen wij veel vragen over het wel of niet door mogen laten gaan van opleidingen BHV en EHBO met betrekking tot de recenste (tijdelijke) extra maatregelen.

Het ontvangen van maximaal 2 bezoekers per dag uit verschillende huishoudens zowel binnenshuis als buiten zorgt vooral voor vragen. Deze nieuwe maatregelen betreffen de privé situatie. Voor bedrijven en opleidingen gelden de overige richtlijnen zoals afstand houden, thuisblijven bij klachten en drukte vermijden.

De belangrijke maatregelen die vanaf woensdag 4 november 22.00 uur tot en met woensdag 18 november gelden zijn:

·        Het advies is om niet noodzakelijke reizen te vermijden. (De reis van en naar BHV-, EHBO- en andere veiligheidstrainingen vallen onder noodzakelijke reizen. Het bijwonen van trainingen is immers noodzakelijk om de kennis en kunde van de BHV’ers op peil te houden en de veiligheid op het werk te kunnen borgen. Werkgevers blijven verplicht om de veiligheid op de werkvloer op orde te hebben)

·        Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan

·        Draag een mondkapje in de publieke binnenruimtes, het OV en scholingslocaties

·        Alle eet- en drinkgelegenheden sluiten de deuren. Ook locaties met een gecombineerde functie sluiten het deel met horecafunctie. Afhalen blijft wel mogelijk.

Hieruit volgt dat de lessen mogen door gaan volgens de richtlijnen van het Brancheprotocol.

Echter, het is belangrijk om in de gaten te blijven houden of er regionaal nog zwaardere maatregelen van worden opgelegd.