Uitgelicht: de inhoud van je EHBO koffer

Heb je de inhoud van de BHV/EHBO koffer al eens goed bekeken? Hierin is standaard een reddingsdeken opgenomen. Deze is verpakt in een plastic zakje en heeft een goudkleurige en een zilverkleurige zijde.

De reddingsdeken is niet zoals je zou denken dik van formaat maar is juist heel dun en wordt ook wel isolatiedeken genoemd. en is van aluminiumfolie, vandaar ook wel de naam alu deken.

Weet je nog wanneer je de ene zijde of de andere gebruikt?

Wanneer je de gouden kant van de deken tegen het lichaam aan legt voorkom je oververhitting.  De zonnestralen worden teruggekaatst en houden het lichaam koel.

Leg je echter de zilveren kant tegen het lichaam aan dan voorkom je  onderkoeling. De zilveren laag kaatst 80% van de lichaamswarmte terug waardoor onderkoeling en bevriezing wordt voorkomen.

In zwembaden bijvoorbeeld is een reddingdeken een heel belangrijk iets om voldoende van in huis te hebben.

Ook op een boot, of in de auto een zeer handig item om bij te hebben.

Wanneer de nooduitgang in jouw bedrijf ver weg verwijderd is van de normale plek waar medewerkers bijvoorbeeld hun jas ophangen is het ook handig om meerdere alu dekentjes te hebben liggen. Het zal maar hartje winter zijn en iedereen moet met spoed naar buiten…..

Dus bedenk even of in jouw bedrijf de aanschaf van meerdere alu dekentjes handig is, voor het geld hoef je het niet te laten!

BESTEL>>>