BHV Omschrijving

De basis bedrijfshulpverlener (BHV) is in staat om kleine calamiteiten in uw bedrijf zelfstandig op te lossen. Daarnaast is de bedrijfshulpverlener de voorpostfunctie voor brandweer en andere hulpverleningsorganisaties. De BHV-er handelt na ongeval of brand tot het moment waarop de professionele hulpverlening deze taken over kan nemen.

 

Doelstelling van de BHV opleiding

Na het volgen van de cusus basis bedrijfshulpverlener (BHV)  kan de cursist:

  • optreden bij een ongeval
  • optreden bij stoornissen in de vitale functies
  • optreden bij een beginnende brand
  • alarmeren en evacueren van personen en gebouwen
  • contact onderhouden met hulpverleningsorganisatie

Inhoud van de BHV opleiding en gebruikte lesmaterialen

De opleiding basis bedrijfshulpverlener (BHV) bevat de volgende onderdelen.

  • Levensreddende eerste hulp en reanimatie, inclusief het gebruik van AED. (Automatische Externe Defibrilator)
  • Brandbestrijding, inclusief het gebruik van kleine blusmiddelen. (brandslang-, koolzuursneeuw-, schuimblusser en blusdeken & Ontruiming
  • Communicatie en alarmering
  • Gebruik van boeken (NVB) en beschermendekleding.

Examinering BHV

Het meerkeuze examen wordt schriftelijk afgenomen. Bij een voldoende resultaat wordt naar keuze door de klant het NVB certificaat* dan wel Atlantic BHV  certificaat verstrekt.

 

Aantal deelnemers

De groepsgrootte van de basiscursus BHV is maximaal 15 personen. Bij een groepsgrootte van minimaal 5 personen is een incompany opleiding mogelijk. Hiervoor kunt u een op maat gemaakte aanbieding aanvragen.

 

Cursus BHV data

De cursus bestaat uit 1 dag . De data voor incompany lessen worden in overleg met u gekozen. De data van de open inschrijving vindt u op de website (cursus  agenda).

 

Prijzen trainingen

BHV opleiding € 189,50 p.p ex. btw

BHV cursusboek € 19,50 p.p ex. btw

BHV herhaling € 189,50 per persoon ex. btw.

Examen kosten NVB (€ 29,00 p.p.) 

Incompany trainingen prijs op aanvraag!

 

Vooropleiding

Er worden aan de opleiding geen toelatingseisen gesteld. Personen die al in het bezit zijn van een geldig EHBO diploma kunnen vrijstelling krijgen voor het eerste-hulp gedeelte van de BHV-cursus.

Het Bedrijfs Hulp Verlener (BHV) certificaat is een jaar geldig.

Open inschrijving

Klik op de agenda voor inschrijving 2021 je kan je altijd aansluiten.

 

Wat is bij de Bedrijfshulpverlener training inbegrepen?

Koffie / thee / fris  uitgebreide Lunch bij (Meatagain) BHV certificaat *Tijdens de cursus dient u in het bezit te zijn van het BHV boek dat u bij de basis cursus BHV nodig heeft. Bestel deze gelijk mee in de webshop en/of haal hem op in de Atlantic BHV-winkel. Jaarlijks verzorgen wij de BHV – Up date cursussen voor: winkels, bedrijven, restaurants, scholen, kinderdagverblijven & zwembaden. Voor meer informatie mail of bel ons gerust.

 

*Fysiotherapeuten KNGF

Onze BHV cursussen kunnen u ook accreditatiepunten opleveren bij het KNGF. Het KNGF is het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, de brancheorganisatie voor fysiotherapeuten. Het KNGF heeft als doel om de voorwaarden te scheppen waardoor fysiotherapeutische zorg van goede kwaliteit gerealiseerd wordt, die toegankelijk is voor de gehele Nederlandse bevolking, met erkenning van de professionele deskundigheid van de fysiotherapeut. Fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij het KNGF kunnen met de BHV cursus van Atlantic Uwbedrijfshulpverlener accreditatiepunten verdienen. De punten worden toegekend voor de onderdelen AED + Reanimatie en Levensreddend handelen. Klik op de link voor verdere informatie

 

 

Maak je opleiding keuze?

4 + 10 =